Om Emma

Vid sex års ålder var jag tvärsäker! Jag skulle bli antingen lärare eller läkare. Det var ju faktiskt bara en liten bokstav som skiljde, även om jag förstod att det nog var skillnad på vad dessa olika yrken skulle innebära.

Drömmen om att få en egen klass, att få undervisa och att få ha barn omkring mig hela dagarna fanns kvar och den ledde mig genom en lärarutbildning som jag fullkomligen älskade. Jag blev färdig lärare 2007 och hade vid det laget två små barn tillsammans med min (då blivande man). Väl utexaminerad fick jag direkt jobb som pedagogiskt ansvarig på en uteförskola, där jag också hade mina egna barn med i verksamheten. Där stannade jag några år innan jag tog klivet in i skolans värld. Sedan dess har jag arbetat i många olika klasser, följt ett helt gäng fantastiska ungar och upptäckt, upplevt och utforskat tillsammans med barn i olika åldrar. Nu har jag och min man fyra barn i olika åldrar som fyller vårt gamla hus på landet med mycket glädje, bus och skratt.

Tidigt började jag att skapa eget pedagogiskt material. Sådant som fattades, sådant som jag ville ha men inte kunde hitta, eller helt enkelt sådant som var gratis eftersom många skolor haft stram budget. Materialet lade jag ut på en blogg och lät andra ta del av. Efter några år fick jag kontakt med Skolplus och började skapa material inom matematikämnet för dem.

Sedan var det förstås drömmen om en bok. Fröet till boken hade legat och grott länge. Jag hade tänkt, funderat och burit denna bok inom mig lång tid innan jag fick kontakt med Natur & Kultur. Boken som de också trodde på och som till sist blev verklighet; Bygg din grupp trygg, var ett projekt som jag levde och andades med i 1,5 år innan den äntligen släpptes i maj 2018. Boken har kommit till efter allt arbete som jag lagt ned på att bygga ihop mina klasser. Att skapa en gemensam grund och trygg plattform att stå på tillsammans genom att arbeta med gruppstärkande övningar, massage, drama och lek. Efter Bygg din grupp trygg gjorde jag en box med aktivietskort till förskolan; Samspel och empati. Den passar utmärkt ihop med boken och är också till för att arbeta med trygga grupper och samspel. Boxen Rastlekar släpptes strax därefter, i boxen hittar du mängder av lekar och aktiviteter för att arbeta med medvetna och vuxenledda aktiviteter under raster och fritidstid. 2022 släpptes min nya bok Rum för aktivt lärande – en bok om att utveckla lärmiljöer i stort och smått. Läs gärna mer information i min portfolio.