Hem

Wideung föddes ur en ordlek om mitt efternamn – Widegren, och att allt jag skapar på något sätt riktar sig till barn och unga. Samtidigt är det en lekfull flirt med ”Sov du lilla Videung”, den klassiska barnvisan.

Så vem står bakom Wideung? Emma Widegren heter jag. Jag är lärare och läromedelsförfattare. Mamma till fyra barn i olika åldrar, pysslare som älskar att arbeta med olika material, bokmal, baknörd och fru är jag också, och lite i smyg drömmer jag om att skriva barnböcker.

Det började för länge sedan med en blogg där jag lade upp allt pedagogiskt material jag skapade, tillsammans med en hel mängd tips. Så småningom började jag att skriva material för Skolplus och sedan fick jag förmånen att skriva min (nästan) första alldeles egna bok ”Bygg din grupp trygg” hos Natur & Kultur. Sedan dess har jag även släppt aktivitetsboxen ”Samspel och empati i förskolan” och snart kommer ”Fritidshem rastaktiviter”.

Under några har jag och min man, Michael, funderat på en plattform för lärare. En mötesplats och ett forum där lärare kan dela digitalt material. Att inspirera och inspireras – den sidan är nu verklighet och skolmagi växer för varje dag. Kika in och klicka dig runt bland fantastiskt material, kunniga och professionella lärare som brinner för att utveckla material för sig och sina kollegor.

Jag älskar att läsa, lära nytt, lära mer, upptäcka, skapa och utforska. Kanske är det därför jag älskar att vara omgiven av barn, och med allra största sannolikhet är det anledningen till att jag kastar mig in i nya spännande projekt!